Στη ζωή μας παλεύουμε αγωνιζόμαστε πέφτουμε μα και πάλι σηκωνόμαστε και συνεχίζουμε την πορεία μας. Θαυμάζω και εκτιμώ απεριόριστα τους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω που τη διαφορετικότητά τους, την μετουσίωσαν σε αστείρευτη δύναμη και παράδειγμα αισιοδοξίας για όλους μας! Δημήτρη Αμπατζή σε ευχαριστούμε για την κατάθεση της ψυχής σου!
Ζυμαρικά με σολομό και κόκκινη σάλτσα
————————————————————
Υδατάνθρακες 15,4 ανά 100 γραμμάρια
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας κατά προτίμηση ολικής άλεσης
400γρ. φιλέτο σολομού
400γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
20ml. λάδι
40ml. Λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι
50γρ. φρέσκο κρεμμύδι
20γρ. άνηθο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό κι αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατοπιπερόνουμε το σολομό, τον τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τον ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Εναλλακτικά, κάνουμε την ίδια διαδικασία σε 1 αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και σοτάρουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να περάσουν 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ντοματάκια αφού πρώτα τα πολτοποιήσουμε στον πολυκόφτη, αλάτι, πιπέρι, 400ml νερό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 – 30 λεπτά περίπου έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε τον ψημμένο σολομό, τον προσθέτουμε στη σάλτσα μας, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Αρνί ρολό με ανανά και τυριά
——————————————–
Υδατάνθρακες 4,5 ανά 100 γραμμάρια
Υλικά
Για το αρνάκι:
1200 γρ αρνί μπούτι ανοιγμένο για ρολό
20 ml. λάδι
Αλάτι
Πιπέρι .
Για τη γέμιση:
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
125 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. ανανά από κονσέρβα
1 σκελίδα σκόρδο
3 γρ. θυμάρι
Για τη σάλτσα:
100 ml από το σιρόπι της κονσέρβας του ανανά
300 ml. νερό
20 ml. λάδι
3 γρ. κάρυ
1 σκελίδα σκόρδο
5 γρ. θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας στον πολυκόφτη τον ανανά με το σκόρδο και δημιουργούμε έναν πουρέ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε ελαφριά και αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το βάζουμε σε 1 πυρέξ με καπάκι ή εναλλακτικά σε 1 σκεύος που μπορούμε να σκεπάσουμε, απλώνουμε καλά, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τυλίγουμε με τη βοήθεια ενός σπάγκου ψησίματος έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
Σε 1 μπολ βάζουμε τα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ρολό.
Σκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμού για περίπου 2 ώρες έως ότου μαλακώσει το αρνάκι μας.
Ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα το ρολό, και αφού το βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στο πυρέξ σουρωμένη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 3 – 4 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες το ρολό, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους εσάς και μια δέσμευση ότι θα προσπαθήσω να συνεχίσω όσο καλύτερα μπορώ. Σας προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο για ο,τι μπορεί να αρέσει στον καθένα ξεχωριστά”
- Για περισσοτερες συνταγες συνδεθείτε στο blind foodie